Google Website Translator Gadget

torsdag 21 februari 2013

Utskick nästa

Inbjudningskorten är KLARA! Hälften av dem är instoppade i adresserade och frankerade kuvert och bara väntar på att läggas på lådan så fort jag kommer ihåg. Satt hela eftermiddagen och gjorde färdigt och skrev adresser (ca 4,5-5 timmar utan minsta paus). Efter att ha slickat igen första kuvertet och blivit påmind om hur äckligt limmet smakar bestämde jag mig hastigt för att jag INTE tänkte slicka igen X antal många kuvert och snabbt som attan åkte klisterflaskan fram istället.

onsdag 20 februari 2013

tisdag 19 februari 2013

Dukningen tar form

Idag har jag för första gången ställt upp de saker jag införskaffat till bröllopsdukningen och gjort en första provdukning (allt finns inte än, framförallt ska det till en del levande blommor som kommer att ge lite mer färg). Jag var lite tveksam till om allt det jag hade köpt verkligen skulle passa tillsammans, men efter att ha testat kan jag bara konstatera att det blir fiiint! Långt över förväntan, Jag kanske kan trots allt! Jag har kompromissat lite med både dukning och brudbukett för att det ska passa bättre tillsammans rent färgmässigt. När det gäller brudbuketten har jag fortfarande inte hittat det som känns precis rätt för mig, så inget är hugget i sten ännu. Väntar fortfarande på att hitta en bukett som bara känns så "jag" och helst som inte 500 människor har haft före mig...

onsdag 13 februari 2013

Framsteg och motgångar

Jag är av naturen en väldigt strukturerad och organiserad människa (schhh, mamma och pappa - röran på golvet i barndomsrummet räknas inte - jag hade faktiskt mina pennor färgsorterade!). Så självklart var en To Do-lista något av det första jag gjorde när bröllopet skulle börja planeras. Åh vad frustrerande det var att titta på den där långa listan med grejer som behövde göras. För ett tag sedan gick jag över den och färgkodade den: Rött - allt som är bråttom, Blått - allt som är på gång, samt Grönt - allt som är klart. Det är med en djupt nöjd känsla jag noterar att de senaste veckorna förvandlat en hel massa av de där punkterna till blått och grönt och att de få grejer som är röda är saker som egentligen är under kontroll.

Däremot finns det ju en del annat som inte går helt enligt planerna. Jag mitt nöt hade inte dubbelkollat måtten på sängen när jag beställde från IKEA, så idag fick vi leverans av en sängstomme som är för liten för våra madrasser... Det var en tusenlapp i sjön det... Sen gick jag dessutom och blev sjuk den här veckan, vilket heller inte ingick i planen.

tisdag 12 februari 2013

En icke önskvärd resa

Dagens kraftansträngning: att ta mig till vårdcentralen för nickelallergitest. Jag och min feber önskar helhjärtat att vi kunde fått ligga kvar i sängen och kurera oss.

fredag 8 februari 2013

Brudmarschen

Jag har precis hittat vad jag tror blir den perfekta inmarschmusiken för oss! Jag vill hitta något som fångar känslan vi har och som fångar "oss" och idag hörde jag en gammal favorit och kände bara instinktivt DEN! Inte det jag hade trott att jag skulle välja, men klockrent. Nu får vi bara se om fästmannen håller med.

Det finns så mycket kring bröllop som "ska" göras på ett speciellt sätt. En del av det gillar jag och vill ha som en del av våran mottagning, men sen finns det annat som bara känns som att "det här är inte vår grej"! Jag vill att det här bröllopet ska kännas som oss - att det ska bli personligt och minnesvärt, inte för den påkostade inramningen eller lyxiga maten (för nån sån lyx tyckte vi inte var nödvändig eller ekonomiskt försvarbar för oss) utan för att vi lagt ner själ och hjärta på att få det att spegla vilka vi är samtidigt som vi försöker hålla på en någorlunda traditionell utformning (ni vet; klänning, talare, musik, mat, tårta etc.)

Just nu är jag inne i en period då jag verkligen tycker det är KUL att planera inför bröllopet. I början höll jag på att få spader innan något alls började ta form och allt bara hängde i luften och kände mest för att strunta i alltihop. Det hade jag nog gjort om jag inte redan hade beställt och betalat handpenning på klänningen, men nu är jag grymt glad att det faktiskt händer.

torsdag 7 februari 2013

Det här med bröllop...

Så har jag suttit uppe till nästan midnatt och bröllopsplanerat/förberett IGEN. Det här med bröllop är verkligen inte bra för min livsnödvändiga sömn - speciellt som jag går upp strax efter 5 på morgnarna... Men det finns ju så mycket att göra och så lite tid!
För övrigt har jag börjar nojja mig för alla "tänk om". Vad gör man t.ex. om man blir sjuk, ordentligt sjuk? Nån som vart med om att ett bröllop ställts in p.g.a. kräksjuka nån gång? Tänk om man lyckas förstöra klänningen på vägen till bröllopet. Vad gör man då?
Nånstans har jag en flera år gammal bok om krishantering vid bröllop. Undrar var jag har gjort av den...

Att följa ett tema

Efter mycket bläddrande i böcker och massa funderingar hit och dit kan jag bara konstatera att det här med en röd tråd inte riktigt är min grej - har aldrig varit. Jag har en vision för buketten, en annan för mottagningen och en tredje för någonting annat och jag kan liksom inte riktigt få dem att smälta ihop. Det enda som väl egentligen går samman i de olika delarna är en strävan efter det enkla - men där sticker blommorna ut eftersom jag är helt inne på rosor i nuläget. Vitsippor hade varit fint till resten av dukningen på mottagningen (tror jag. det beror på vilken av de olika versionerna i huvudet jag landar på), men maj är lite i senaste laget för att hitta vitsippor, plus att de ju vissnar av rätt fort när de väl blivit plockade... Jag vill så mycket och allt jag vill passar ju inte ihop. Det här med ett egentligt i detalj fixat, sammanhållet tema eller färgtema har jag givit upp för längesen. Sorry traditionen, men det här slaget förlorar du stort!

onsdag 6 februari 2013

Bröllopsstress

Det arbetas febrilt med att göras inbjudningskort här hemma hos mig. MYCKET jobb och pill, men de blir fina tycker jag! (Jag är ju inte alls partisk eller så).

Dekorationerna börjar ta form. Tror jag ska provduka nån gång de närmsta veckorna och se om det ser lika bra ut i verkligheten som det gör i mitt huvud... Vi försöker ju att inte lägga multum med pengar (bröllop är dyrt som det är ändå), men hoppas och tror att det ska gå att få fint ändå. Bröllopssajternas Köp&Sälj med second hand grejer är mitt nya favoritställe att shoppa på!

söndag 3 februari 2013

Fotografering

I lördags (2 feb) var vi ute och fotade oss för att få ett kort att sätta på inbjudan, som kommer att komma ut så småningom. Till vår hjälp hade vi en vän till Tomas som ställde upp med tid, energi, kunnande och en riktigt bra kamera. (STORT TACK!!) Vi var ute i ca 2 timmar och resultatet blev en hel del supersnygga bilder (samt några med fina dubbelhakor...). Vi hade riktig tur med vädret. Efter en vecka med tö och regn och ganska mycket moln överraskades vi av strålande sol och några minusgrader så snön var alldeles perfekt gnistrande i solen. Dessutom värmde solen riktigt skönt. Vi fick t.o.m. flertalet bilder utan jackor utan att ens frysa!

Ett litet axplock av bilderna har ni här. De är tagna kring Tyresta by i närheten av där Tomas bor. Sista bilden är lite speciell. Vi höll på att vandra tillbaka när jag i snön plötsligt upptäckte en närmast perfekt liten cirkel av snö med hål i mitten, Hur den har uppstått vet jag inget om (men den såg då ut att ha kommit till på naturlig väg av en slump), men den var såklart tvungen att uppmärksammas, fotas och användas!








Copyright på bilderna: Kent Ahl